Suomi on kaunis

Suomen luonto on siunattu mitä kauneimmilla paikoilla ihan ympäri Suomi-neitoa. Se voidaan sanoa varmaksi. Oli se sitten majesteettinen Koli uskomattomine maisemineen tai silmänkantamattomiin ulottuva Lapin tunturimaisema, niin kannattaa mennä aina, kun vain voi. Sen verran hieno maa meillä on.

Toki Suomessa liikkumiseen saattaa tarvita omaa autoa, varsinkin, kun kyse on menemisestä sinne, minne ei paikallisbussilla pääse. Kun oma auto on käytössä, vain taivas on rajana. Tai, no, itäraja myös, kun ei kannata lähteä sitä rajaa ylittämään omin nokkineen. Siinä kun saattaa joutua vaikeuksiin, niin kuin Renny Harlinin leffassa konsanaan.Taisi olla Rennyn ensimmäisiä hittileffoja se Jäätävä polte, jossa Chuck Norrisin poika Mike Norris tähdittää kolmikkoa, joka päätyy vahingossa sinne itärajan taakse.

No, nyt vähän eksyttiin aiheesta, sillä vaeltamisestahan tässä piti puhua. Tarvitset siis hyvät kengät, sillä matkaa tulee taitettua varmasti paljon. Sen lisäksi hyvä makuupussi ja vedenpitävä teltta ovat erittäin tärkeitä, koska yöt voivat olla kylmiä kesälläkin ja vettä tulee takuuvarmasti, olemmehan Suomessa!
Sitten kun perusvarusteet ovat kunnossa, voi alkaa hifistellä muita lisäjuttuja, kuten erilaisia retkikeittimiä ja niihin sopivia pannuja ja kattiloita. Vaikka toisaalta varsinkin suosituilla vaellusreiteillä on paljon erilaisia notskipaikkoja ja laavuja ihan yleiseen käyttöön. Joten ehkä sitä retkikeitintä ei välttämättä tarvitse, mutta jos pidempi reissu on tiedossa, niin ei siitä kyllä haittaakaan ole. Se on fakta. Ja se, että Suomi elää mettästä!

13 Sep 2019